Vårt hus ligger nära Suanson beach och här njuter vi av det genuina Thailand.

Nyttig information

Texterna är hämtade från andra sidor (se längst ner på sidan) och med reservation för ev fel och brist på uppdateringar i innehållet.
 
Bussar

Bangkok:

Bussar avgår från Bangkoks östra busstation (Ekkamai) varje timme från kl. 5:00 till kl. 20:00 dagligen.

Bussar avgår från Ban Phe från kl. 4:00 till kl. 19:00 dagligen. 

Biljetter kostar ca 157 Bath. Resan tar tre och en halv till fyra timmar.

Om du åker från Bangkok släpper bussar av de passagerarna i centrala Ban Phe, mitt emot Nuanthip Pier, som ska ta en färja över till Ko Samet.


Lägg till bildtext


Pattya:
Det finns ingen direkt regelbunden busslinje från Pattaya till Ban Phe eller tvärt om, men bussarna kör från Pattaya till Rayong stad, och därifrån kan du hoppa på en songthaew till Ban Phe för ca 20 Bath.Ban Phe:
En regelbunden minibuss åker från och till med Ban Phe till flera populära turistmål. Minibussar åker till Laem Ngop (Ko Chang) avgår kl 09:30 och kl. 12:00, kostar ca 250 Bath.

Minibuss till Bangkok och Khao San Road kostar också ca 250 Bath och avgår kl.10:00 och kl.14:00.  

Minibussar från Ban Phe till Pattaya åker vid kl.10:00, kl.13:30 och kl.17:00 och kostar ca 250 Bath. Från andra destinationer med Songthaews till Rayong är kostnaden ca 20 Bath och betalas vid avstigning.

Båt 

Ban Phe - Ko Samet:
Båtar till Ko Samet avgår från piren i Ban Phe mellan kl. 8:00 till kl. 18:00 varje dag, varje timme

Ko Samet - Ban Phe:

Båtarna avgår från Ko Samet varje timme från kl. 8:30 till kl. 16:30. Om du vill resa någon annan tid, är det möjligt att hyra en motorbåt om du önskar stannatills senare på kvällen.  

Motorbåt:
Kostnaden för detta bör vara 1000-1200 B som är ett ganska överkomligt pris om du får ihop en grupp eller om du åker ensam eller i par. Motorbåten släpper av dig vilket som strand du vill - men vara beredd att vada i land. Det tar bara 10 till 20 minuter att komma till någon strand på ön med motorbåt från Ban Phe.
 
Lokala Färjan:
Färjan kostar 100 Bath t.o.r samt 100 Bath för att man är utländsk medborgare och för att tillträda ön som är ett naturreservat., Båtturen är en ganska bekväm 40-minuters resa.  
Färjan tar dig till Nadan by/Pier på norra kusten av Ko Samet. Därifrån kostar det ca 20-70 Bath med pick-up taxi till vart du ska på ön. 

Mat 

Som du kan förvänta dig från en kuststad, serverar Ban Phe enkla, läckra skaldjur. En handfull barer och skaldjurs restauranger  finns på den östra sidan av staden, men det bästa stället att äta är på Baan Rabeang Mai 2, mittemot Mac Garden Resort.

Middagsalternativ:  
Billiga nudelrestauranger kantar huvudgatan i Ban Phe och ett par turistrestauranger som ligger nära piren erbjuder maträtter till baspris.  

De flesta enkla restaurangerna saknar oftast engelska menyer, men det bör inte vara alltför svårt att beställa en enkel Som Tam eller stekt ris.

Chopana som ligger mittemot Petras Shop, i närheten av Christie´s, nära 7-eleven och 20 m från "Taruaphe piren" (se Ban Phe karta) erbjuder: Internationell frukost och mat, snabbmat, thailändsk mat, cocktail, shakers och glass.

Ovannämnda Christies restaurang och bar sticker ut som den enda platsen för "nattliv" i Ban Phe. Personalen är vänlig. Christies ligger på huvudgatan i Ban Phe halvvägs mellan busstationen och Diamond Hotel. Christies har en bra bar och en omfattande meny med västerländska och thailändsk mat, hamburgare och frukost. 

På gatorna bakom Christies finns det bordeller och kortvariga rum men kanske är bäst att undvikas efter mörker, men det är ju förstås frivilligt ;-)

Tawan Inn erbjuder: Internationell och thailändsk mat, cocktail och rom.dagtiden kan du njuta i skuggan i trädgården och under kvällen  erbjuds BBQ (endast under torrperioden) i en romantisk mysig atmosfär.
www.tawan-inn.com


Det finns faktiskt fler restauranger än de jag nämnt här och när vi är nere nästa gång ska jag skriva upp namnen på dem och förhoppningsvis ge en smakupplevelse från de ställen jag besöker.
Träning och hälsa

Ban Phe Fitness
309/48 Soi Tawan,
Phe Road
www.banphefitness.com


Wind Surfing
Suan Son Beach: Just 200 m från from Tesco vid stranden 

www.thaisurfschool.com

Golf
   Texterna är hämtade från www.ban-phe.com samt http://www.travelfish.org/eatandmeet/thailand/eastern_thailand/rayong/ban_phe/eat
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Statistik

Async

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.