Vårt hus ligger nära Suanson beach och här njuter vi av det genuina Thailand.

Elefanter i Thailand

Fakta om elefanten i Thailand: (obs; det är min son på bilden)

Den 13 mars är det elefantens nationaldag.

Elefanter är vackra och gigantiska djur för vilka jag har massor med respekt för. På bilden ser ni Jimmy som är överlycklig för att för första gången i sitt liv får klappa och mata denna söta elefant "bebis" med jordnötter.

Frågan är väl bara hur denna vackra skapelse egentligen känner sig när han måste gå där bland alla turister i Kata/Phuket, bli matad med nötter och klappad av en massa olika männiksor?

Elefanten borde egentligen få arbeta i djungeln som är deras naturliga miljö och inte agera som circusclown för oss turister. Visst, jag medger att jag gärna klappar dem och ger mig ut på elefanttrekking.......men ändå.

"Elefanten är den thailändska nationalsymbolen" Den har hjälpt landet genom att kämpa i krig och den arbetar fortfarande hårt för ekonomin."

Fram till år 1989 fanns det ungefär 15 000 elefanter i norra Thailand, de flesta sysselsatta i den lönsamma skogsindustrin. Andra var sysselsatta av bergsfolket Karen med jordbruksarbete och med transport av varor och människor. Elefanterna var en integrerad del av Karenfolkets kultur - en ny elefantunge betydde en ny medlem i familjen. (texten är saxad ur www.resbort.com)
 
Vill ni läsa mer om Elefanten ska ni kika in på Resbort/Elefanten - väldigt intressant!

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig. Elefanter är underbara djur, men de borde slippa behandlas som cirkusdjur. Dessutom är thailändarna inte alltid så snälla mot dem heller, vet att en del slår djuren. Mår illa när jag hör sådant. Det är så trist att många människor helt saknar empati för djuren och behandlar dem som om de inte hade några känslor.

  SvaraRadera
 2. Christer: Visst är de, de är vackra och samtidigt skräckinjagande eftersom de är så gigantiska, men så fina.
  Nej det finns tyvärr såna som inte uppskattar elefanten och det är sorgligt. Jag blir också illamående av sånt. Håller med dig!

  SvaraRadera
 3. Jag arbetar pa ett thailandskt elefant foretag och det gor mig otroligt ledsen att se att ni tagit den har bilden, att stodja en elefant som star vid sidan av en mycket trafikerad vag, vet ni att elefanterna hor genom vibrationer i marken pa over 2km avstand, de mar inte bra och det ar ingen naturlig plats for en elefant. Stod inte elefanter som gar pa gatorna i Bangkok eller nere pa Phukets turistgator.

  SvaraRadera
 4. Hej Sanne.

  Jag stödjer inte detta, men däremot vill jag ta bilden på min son och denna elefant eftersom min son älskar elefanter. Om du läser texten ordentligt en gång till så förstår du att vi INTE stödjer detta, även om min son matade just denna elefant. Jag tycker att elefanterna ska arbeta och vara i djungeln för det är deras naturliga vardag, inte så som en circusartist vid en trafikerad väg. Snälla Sanne - läs texten en gång till.

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Statistik

Async

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.