Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Bygga tak över altanen?

Vi har ev funderingar på att bygga tak över vår altan, men inte just nu och vi har inte bestämt oss helt än, hur vi ska göra. En sak är säker i alla fall, det blir riktigt varmt där från lunchtid och framåt kvällen eftersom solen ligger på hela tiden.

Pratade med mamma idag igen, hon ringde och frågade efter cykelnycklarna ;-) antar att de ska ut och roa sig i värmen.


De har faktiskt gjort lite nytta med, de var på banken idag och kollade vår el- och vattenförbrukning.

Jo, vår vän Weena hade sett att mamma och Krister hade med sig en väderstation...... och mamma sa till henne att stationen visade regn som igår.

Weena att bara skrattat och vispat bort mammas ord om regn. Men gissa? Inatt hade det kommit regn och Weena var väldigt imponerad.

Väderstationen visade idag, när mamma ringde mig, att de hade 33 grader ute kl. 18.50 och inne i huset 31 grader ;-) lagom svettigt!

6 kommentarer:

 1. Ni kommer säkerligen inte att ångra er om ni bygger ett tak över altanen. Till skillnad från i Sverige så söker man ju i Thailand skugga när man ska sitta utomhus. Alternativet är ju annars att skaffa ett stort, snyggt parasoll, för att sitta någon längre stund i direkt sol är ju inte så angenämt. Dessutom är det ju, tycker jag, roligt att ha något litet projekt på gång!

  SvaraRadera
 2. Oh ja - bygg tak! De tar inte lång stund förrän man börjar villa sitta i skuggan. Sätt dit en lampa med fläkt i taket också.

  SvaraRadera
 3. Men ni har ju redan tak på vänstersidan när man går ut i från er port. Men det kanske blir snyggt med ett större tak utanför :)
  En skön och sval plats i skuggan är toppen när man se solstålarna utanför.
  Hej så länge.

  SvaraRadera
 4. Christer, hej, vi har faktiskt tänkt tanken på ett stort snyggt parasoll, för då kan man välja sol eller skugga på just altanen, men vi får se hur vi gör. Ja lite husprojekt/renoveringar/förbättringar är alltid kul!

  Malee, hej vad kul att se dig här. Det är sant! Hm...det där lät ju inte så dumt, det tål att funderas på.

  Jo visst har vi det Fredrik, men det blir lite "kvavt" att sitta där och sen ser man inte så mycket åt sidorna... som sagt, vi får se hur vi gör.

  //Stina

  SvaraRadera
 5. hej! :)

  Vackert hus ni har! Jag måste bara fråga, vad jobbar ni med nere i Thailand? jag och min sambo vill också flytta ner mer permanent men de är ju lite svårt med jobb oså..

  Mvh Linn

  SvaraRadera
 6. Hej Linn! Tack, vi är supernöjda med huset. Vi bor faktiskt inte i Thailand, utan tillbringar tid där när vi kan. Jobb kan man säkert ordna men det är ju ganska viktigt att man har alla papper osv.

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE