Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise - Hus letar resa Del 2

Vi stod framför ett högt hotell med en maffig ingång och snabbt var en gubbe framme och tog hand om våra väskor, sen kom näste man som öppnade dörren åt oss. 

Lobbyn var maffig och det var högt i tak, allt var i massivt trä. De hade också all matservering i detta som för mig blev lobby, entré och restaurang kombinerat i ett. Vi checkade in, tror klockan var ca 09,30 på morgonen, så vi var faktiskt lite möra. 

Båda traskade glatt fram till hissen där vi kom överens om att fräscha till oss och ge oss i väg för att äta frukost och sen vila.

När vi kom till rummet blev vi faktiskt besvikna eftersom det luktade mögel, fast utsikten var fantastik. 

På detta hotell skulle vi bo i dagarna 3.

Snabbt packade vi upp, sen inspekterades badrummet och vi turades om för att fräscha till oss. 

På med nya kläder, ett par flippisar och sen var det dags att ge oss ut. När vi kom ut på gatan utanför hotellet kände vi oss förvirrade, vi hade inte en aning om vart vi skulle gå, men vi valde att gå gatan rakt fram och se om vi hittade ett ställe som vi kunde äta på.

På den gatan fanns hur många barer, restauranger och massagelokaler som helst, men vi valde att gå till vänster och runt till nästa gata.

Framme vid korsningen som ni inte ser på bild, hittade vi ett ställe på hörnet, vi satte oss och beställde in frukost. 

Det var väldigt varmt och blåsigt men trots detta ganska kvalmigt. Gatan var lugn och inte många hade vaknat till liv. Det var mulet och något regnstänk kom, eller så var det vatten från havet som blåste upp - vi satt inte alls långt från stranden.

Vi åt och småpratade, och mamma ville passa på att klippa sig efter att vi ätit, sagt och gjort, vi letade upp en frisörsalong. En sak har jag lärt mig, det är ingen idé att gå till frisörer, nagelfixare och massörer innan kl. 10-11 i Thailand för de har liksom inte vaknat och som ni alla vet, i Thailand är det no hurry.

Medan mamma blev friserad och jag tittade på, hade mäklaren varit vid hotellet och knackat på vår dörr, vilket vi inte visste så klart. 

Men det konstiga var att jag såg en falang åkandes i svart liten bil utanför salongen och jag fick en märklig känsla av att detta var just vår mäklare, fråga mig inte varför….

När mamma var klar gick vi tillbaka till hotellet för att sova lite – vi var som sagt ganska slitna. När vi kommer till receptionen och ber om vår nyckel får vi en lapp med ett meddelande. Snopna som vi blev läste vi meddelandet och ja mycket riktigt, det var vår mäklare som hade lämnat lappen.


Vi åkte upp till rummet och sen ringde jag honom, vi pratade på och bestämde att vi skulle träffas senare och jag passade då på att fråga om han hade en svart liten bil och om det var han som åkt på gatan vid den tid som jag såg bilen och mycket riktigt, det var han. 

Vi bestämde att vi skulle träffas vid 15-tiden, till dess passade vi på att sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE