Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Ban Phe och Koh Samed.

Ban Phe är en liten fiskeby som ligger ca 20 km från provinshuvudstaden Rayong. Ban Phe är välkänt för alla thailändare för sin goda fisksås och andra marina produkter.

Från Ban Phe går det båtar ut till den kända ön Koh Samed. Priset på båtturen kan variera, beroende på vilken båt man åker och om man väljer att hyra "egen" båt. Min mamma, hennes man och min dotter åkte för ca 50 bath/pers.

Koh Samed är en nationalpark vilket betyder att man måste betala en parkavgift när man anländer. Fast detta vet jag faktiskt inte om de gjorde.
Koh Samed är Rayongs huvudattraktion med sina vita sandstränder på östra sidan och klippor på västra kusten. Koh Samed är perfekt för en avkopplande semester utan något direkt nattliv men med en massa olika dagaktiviteter.

När det gäller rum och bungalows så finns det gott om dem och nu har även några större hotell byggts, men de små strandnära husen dominerar.

Några stränder på Koh Samed

Hat Sai Kaew eller Diamond beach som den också kallas är den längsta och populäraste stranden på Koh Samet. Denna strand väljer man som vill ha lite hålligång men samtidigt vill njuta av en paradislik strand. Sanden är puderfin

  • Ao Vong Duan är en halvmåneformad strand med Koh Samets mest spektakulära soluppgång. 
  • Ao Prao är den enda stranden på västra kusten av Koh Samed och här finns några eleganta hotell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE