Mycket information på kort tid!

by - torsdag, oktober 22, 2009

Nu har mamma, Johanna och Krister varit i Ban Phe i 5 dagar och jag måste säga att jag är imponerad över hur mycket de har hunnit med.

Igår var de inne i Ban Phe och kollade Johannas syn och det var som vi misstänkte, hon ser dåligt! Två par glasögon blev det, ett par äkta Rayban bågar på de ena paret och ett par lite mer "vanliga" bågar.Okej, jag ringde dem och vi pratade i 23 min och 47 sekunder och på denna korta intensiva tid fick jag veta:

Alla killar som ser Johanna stannar upp och kan inte slita ögonen från henne. Huset mitt emot vårat håller på att renoveras och varje gång Johanna går ut ur huset, stannar hela renoveringen upp och alla byggnads killar/gubbar kommer ut på balkongen för att titta på henne ;-)
Kul men säkert jobbigt också.

De har legat på stranden idag, det har varit sol och klarblå himmel och Johanna har bränt sig på näsan. Det är supervarmt i havet och i poolen är det säkert nästan 40 grader ;-) för Johanna sa att det var nästan som om man "brände" sig.

De har varit på marknad, men det fanns mest mat att köpa, fast Pirjo hade hittat en snygg plånbok för 100 bath och Johanna hade hittat 2st plånböcker, 4st armband och en grå klänning med paljetter, allt för den ringa summan 370 bath.

Krister som inte varit i huset innan tycker allt är JÄTTEBRA och han stormtrivs! Härligt!
Imorgon ska de kika på gardiner till huset och de ska även träffa en bekant från Reseguiden som kallar sig för Mape - kul!!

Det som dock är tråkigt, är att precis bakom vårt hus går det en väg och bakom vägen fanns det en skog och den skogen verkar nu bli ett minne blott, för enligt mamma gräver de bort hela skogen och de håller på från tidig morgon till sen kväll. Det är svårt att sova och sen är det trist att skogen försvinner.

Ja vad var det mer? Jo vår ena toalett läcker, samt en kran på baksidan, detta ska givetvis åtgärdas, men de upptäckte det genom att vattenpumpen gick i ett, tur att det upptäcktes nu så det kan fixas.

Som sagt, mycket som ska sägas på kort tid och fler rapporter kommer!
/Stina

You May Also Like

5 st har skrivit något!

 1. Hej!
  Det är jättekul att följa dina rapporter, jag väntar redan på nästa;-)

  SvaraRadera
 2. Wow, vad de hinner med mycket.
  Vilken tur att även Krister är hel nöjd.Allt låter suveränt. Kanske inte att skogen ska bort, men det blir nog bra.Trevligt för thailändarna att de har något vackert att titta på under arbetstid : ).Jag följer också händelserna med spänning, det vet du.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående kommentarer, följer bloggen med stort intresse :)

  SvaraRadera
 4. Vi sitter här hemma i kalla Sverige och minns när vi i somras var i samma situation, möbelshopping. Det var riktigt tufft att få till allt, men vi har lyckats ganska bra tycker vi. Har din mamma varit på ÖB (överskottsbolaget) i Ban Phe? Weena vet var det är. Där köpte vi ALLT till köket. Vi hittade tom tallrikar från IKEA för 3:-/st. Vi längtar också sjukt mycket. Våra första gäster kommer nästa vecka och vi hade bara kunnat hoppas på att det var vi istället!
  Kramar Madde och Richard (Pinery Park)

  SvaraRadera
 5. Hej Rakel: Vad roligt att höra! Kram

  Hej Åsa! Ja de gör de verkligen, men samtidigt är det nog ganska tufft att hinna med allt.
  Ja det är sant, fast det kan säkert bli lite jobbigt med ;-O
  Kram

  Hej Jeanette:Tack, verkligen kul att höra.
  Kram

  Halloj grannarna ;-) Vet faktiskt inte om de varit just där, har glömt att fråga, ska göra det sen.

  Spännande, hur känns det att hyra ut så där? Vi har också tänkt att göra det, men först och främst till nära vänner och bekanta tror vi.

  Ja det är mycket att tänka på när man ska ha allt fixat och med allt som ska köpas. Men det är kul också.

  Kram tillbaka till er.
  //Stina

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,