Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Visum Long Stay


Turist i Thailand

Som svensk medborgare kan du stanna i Thailand i 30 dagar utan att söka extra VISA. På planet får du fylla i ett arrival card, dvs det som gäller dina 30 dagar. Här nedan ser ni en bild på hur det ser ut.
Planerar ni att stanna längre än 30 dagar i Thailand behöver ni ansöka om turistvisum double och triple entry.


Kolla med Thailändska Ambassaden om ni är osäkra på vad som gäller för just er resa. Kan vara bra att vara up-to-date då regler ändras.

Sök VISA via ombud: http://www.allavisum.se/visum/14-visum-till-thailand.html

24-timmars adressrapportering till Immigration


Viktigt information ang 24-timmars adressrapportering till Immigration vid ankomst i Thailand. Det finns en väldigt bra grupp på Facebook som tar upp alla sorters ämnen om VISA för Thailand. Gruppen heter VISUM Thailand

Idag ställde jag en fråga om det gick att göra 24-timmars adressrapportering via onlineregistrering och det enkla svaret var - Nej det går inte. Bara hotell, guest house och resorter kan göra onlinerapporter. Inte privatpersoner och ingen annan privatperson som inte har ovanstående kan göra anmälan åt en annan privatperson. 

Du måste alltså själv åka till Immigration om du bor privat under din vistelse. När man gör adressrapporteringen får man normalt en lapp som Immigration fäster i passet. Sen skiljer sig adressrapporteringen rätt mycket beroende på vilket Immigrationskontor man tar sig till. Olika regler på olika kontor. 

Lagen om 24-timmars anmälan/rapport har funnits i nästan 30 år, men det har blivit mer aktuellt och givits lite böter det sista året. 


Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE