Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Gröna platser i Bangkok

Obs! Inget sponsrat inlägg

Jag måste slå ett slag för Momondo eftersom det finns många bra tips på sidan förutom att bland annat kan söka och boka flygbiljetter via sidan.

När det gäller Bangkok, åker vi oftast dit för att shoppa och första gången vi besökte Bangkok handlade vi bara på MBK, men vi har blivit mer erfarna och söker oss till nya platser. Förra året åkte vi flodbåt för att ta oss en bit längre bort från vårt hotell.

Flodbåt
Flodbåten på Chao Praya river är ett bra sätt att ta sig fram på och för att se staden från ett annat perspektiv. Floden är en viktig del av stadens puls. De har sammanlagt ca 30 pirer som de stannar vid. Biljetter kostar mellan 9-32 baht beroende på sträcka och köps ombord eller på piren. Det är vilket som. Båtarna kör från 06.00-18.00 ungefär.

Det enda jag inte gillar med flodbåten är att det är lite trångt på vissa ställen och vattnet har liksom ingenstans att ta vägen, vilket resulterar i vågor, som jag inte gillar. Men det är ett bra transportmedel och billigt.


Här kommer tips hur du ska hitta lugnet i Bangkok. Stressen, trafiken, bullret och värmen kan bli för mycket ibland och då kan det vara skönt att uppsöka gröna oaser för lite lugn, speciellt om man tillbringar lång tid i Bangkok.

Ursprungstexten och bilderna är hämtade från Momondo, men med inslag av min egen text.

Efter några dagar på asfalten i stekheta Bangkok kommer du garanterat att längta efter lite lugn och fågelkvitter. Thailands huvudstad börjar få ont om grönområden men det finns fortfarande parker och trädgårdar runtom i staden, där du kan slippa undan bullret och solen för en stund.

M.R. Kukrits Hem


Bild lånad från http://www.momondo.se/inspiration/parker-i-bangkok/

M.R. Kukrit’s Home är en uppskattad oas i mitten av Sathorn, Bangkoks motsvarighet till Wall Street. De fem teakbyggnaderna, byggda på gammaldags vis, omges av en fin damm med tillhörande lummig trädgård – perfekt för en kortare getaway utan att ens behöva lämna stan.

De fem husen är dessutom öppna för allmänheten och har en rad utställningar som ger en inblick i M.R. Kukrits liv, en inflytelserik poet och skådespelare från Thailand.

Här har vi inte varit än, men kommer garanterat att besöka platsen.

Var: Soi Prapinit, närmaste station: Chong Nonsi BTS

Lumphini Park


Lumphini Park är Bangkoks kanske mest omtyckta park - bild lånad från http://www.momondo.se/inspiration/parker-i-bangkok/

Att kliva in i Lumphini Park är som ett sätta foten på en annan planet. Bangkoks smog och stekande sol är som bortblåst och ersatt av gröna gräsmattor och en lugn sjö. Här träffas familjer för picknick mednas hurtiga joggare lufsar förbi på grusgångarna. Luften är fortfarande tät, det kommer du aldrig ifrån, men här är det grönt, rent och redan där är mycket vunnet. Parken är som mest välbesökt när solen står lågt, det vill säga tidig morgon och på kvällen.

Samma här, ingen plats vi besökt än, men det verkar väldigt avkopplande.

Var: Lumphini Park, närmaste station: Lumpini MRT

Benjasiri Park


Picknick och avstressning i Benjasiri Park. Bild lånad från http://www.momondo.se/inspiration/parker-i-bangkok/

I mitten a Sukhumvit ligger den här lilla oasen, med grönt gräs och en liten sjö omgiven av lövträd. Här får du kanske inte total avkoppling då parken är alldeles för välbesökt av turister och motionärer, men det finns ändå ett slags lugn här, som du inte hittar ute på gatan. Mycket i parken handlar om fysisk aktivitet, från joggare till clowner och cirkusartister på jakt efter drickspengar. Men du är självklart välkommen att strunta i det och bara läsa en bok.

Denna park känns som om vi kan hoppa över.

Var: Benjasiri Park, närmaste station: Phrom Pong BTS

Benjakiti Park


Benjakiti Park är ett bra ställe att koppla av i hektiska Bangkok i Thailand. Bild lånad från http://www.momondo.se/inspiration/parker-i-bangkok/

Bara några steg från Bangkoks hetsigaste knutpunkter ligger den stora gröna Benjakiti Park. Tack vare att den är så stor erbjuder en ett lugn och en välkommen respit från trafikbullret utanför. Till och med gångbanorna är separerade med ett särskilda stråk för gångare och cyklister. Här finns plats för alla.

Var: Benjakiti Park, närmaste station: Queen Sirkit Convention Centre MRT

Bang Kra Chao


Bang Kra Chao – Bangkoks lungor. Bild lånad från http://www.momondo.se/inspiration/parker-i-bangkok/

Ta en tur till Bnag Kra Chao för frisk luft. Detta är ett stort naturområde med skog, mangroveträsk och fruktträdgårdar. Organiserade cykelturer anordnas från centrala stan och hit, men känner du dig självsäker kan du göra som lokalborna och ta dig hit själv, med kollektivtrafiken. 
Från Klongtoei Port är det bara en kort båttur över Chao Phraya. Kom hit på helgen och besök den flytande marknaden ute på floden.


Det här låter väldigt intressant, något att fundera på när vi kommer tillbaka från Luang Prabang och landar i Bangkok. Vi ska stanna i Bangkok 2 nätter, hinner vi, åker vi hit.

Var: Bang Kra Chao, närmaste station: Klongtoei MRT

Chatuchak Park


Chatuchak Park är en av Bangkoks mest populära parker och grönområden. Bild lånad från http://www.momondo.se/inspiration/parker-i-bangkok/

Den här oasen med tropiska träd, lugna vattendrag och stora gräsmattor, är en av Bangkoks mest uppskattade parker, tvåa bakom Lumphini Park i Sathorn. Många thailändare ogillar hettan mitt på dagen, så kom till Chatuchak Park innan solnedgången så har du stället nästan för dig själv.

Efter mörkrets inbrott kommer familjerna, träningsnarkomanerna och matförsäljarna och förvandlar stället till värsta inne kvarteret. På helgerna passar många shoppande turister på att vila här mellan butiksbesöken på Chatuchak Market.

Var: Chatuchak Park, närmaste station: Mo Chit BTS

Jim Thompson House


Jim Thompson House är ett grönt ställe med konstprägel, i hjärtat av Bangkok. Bild lånad från http://www.momondo.se/inspiration/parker-i-bangkok/

Mitt i centrala Bangkok ligger det mystiska Jim Thompson House, döpt efter “sidenkungen” Jim Thompson. Här kan du upptäcka hur han återupplivade den då döende sidenbranschen i ett land han inte visste något om och hur han sedermera försvann i Malaysia.

Vi har inte varit dit än men gått i närheten av det

Världsberömda Jim Thompson House har vackra sammanknutna teakbyggnader i traditionell Ayutthaya-stil. Med en hektar mark och tät skog runtom, är det som att besöka en annan tidsepok. Det är nästan så att man förväntar sig att se amerikanen komma strosande över gräset.

Var: 6 Soi Kasemsan 2, Rama 1 Road, närmaste station: National Stadium BTS

Länk till hur man tar sig runt i Bangkok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE