Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

17 Tecken på att du spenderat för mycket tid i Thailand

Tekniskt sätt, kan du aldrig spendera för mycket tid i Thailand. Landet är sprängfyllda av tempel, orörda öar och mystiska grottor. Det finns så mycket att lära och se och uppleva. Det är ett paradis på jorden, enligt mig.

17 Tecken på att du spenderat för mycket tid i Thailand

1. Du föredrar motorcyklar hellre än minibussar. 
I Thailand, finns det inga fotbolls-mammor; Du har orädda mammor som pressar in hela familjen på en motorbike (barn ingår!). Inga säkerhetsbälten och hjälmar? Inga problem.

2. På menyn är din nya favorit gissningslek.
Vad är en ”grillad carb kött”? Eller ”stekt spagetti”? Du vet vanligtvis bara vad hälften är av det du beställt — men Åh, det är det som gör det roligt.

3. Fisksås är samtidigt den grövsta och bästa krydda på jorden.
Tekniskt sett, fisksåsen är tillverkad av avrunnen överjäst ansjovis. Men det är gott på fried rice.4. Det roligaste är att se på turister hoppa över och "springa" dansa under ett brinnande limbo-rep. 
På eldshower, oftast på öarna, har de eldkastare och dansare som har show, sen låter de turister att försöka göra likadant. Slarvigt hoppar turisterna med in i lågorna efter några drinkar och det är som att titta på en parad av berusade människor eller ett tåg av vrak.5. Du blir galen när du hittar solskydd utan ”whitening” text.
Thailändare vill ha ljus hy, så det är väldigt naturligt att nästan varje flaska med solskydd på hyllan är avsedd att både blockera solen och samtidigt bleka din hy till den önskvärda nyansen, mjölkaktig vit hud. Vill ha en solbränna? Du kommer du att behöva betala mer för köpa ordinarie solskydd.

6. Svenska köpcenter verkar små.
I Thailand är ”gallerian” inte ett bara ett stort rum fullt av butiker. Det är ett 10-vånings hus, fyra-miljoner-kvm, stort paradis som har egna egen akvarium och gym.

7. Din favorit dryck kommer i en hink. 
På en typisk thailändsk bar, kan du få sandhinkar fyllda med valfri alkohol mix
till samma pris som för en normal cocktail i Sverige. Ju fler sugrör, desto bättre.


8. Du undviker tuk tuks. 
De kanske låter som de skulle vara autentisk, men de är dyra och de är inte hur riktiga thailändare tar sig runt. Lokalbefolkningen kör motorcyklar eller tar songthaews. Öppna-flak taxibilar där du mingla med andra människor som är på väg åt samma håll som dig.

9. Nattmaten kommer från 7-Eleven.
Och Nej, vi pratar inte bara om chips. Thailändska 7-Elevens har också riktigt goda skinka-och-ost mackor som de kan "rosta/grilla" på plats åt dig i butiken, mitt i natten. Mmm.


10. Ditt liv kommer i allmänhet från 7-Eleven.
Det är där du betalar dina räkningar, fyller på pengar på mobilen och handlar dina dagligvaror. Och viktigast av allt, det är där du får den rostade mackan.
7-Eleven är liv. 😉

11. Du vet att en bra middag bör aldrig kosta mer än fyra 30-40 kr
Tack vare Thailands gynnsamma växelkurs och fantastisk mat, kan du beställa en helt utsökt måltid med dryck, förrätt och entréupplevelse för mindre pengar än den typiska måltiden Happy Meal.

12. Tå-flörta är inte okej
Buddhistiska traditionen säger foten är den lägsta, smutsigaste delen av kroppen. Att peka fötterna på någon eller puffa på dem med foten/benet är en enormt respektlöst.

13. Pannkakor bättre än hamburgare
På gatan finns ofta små pannkaksvagnar och de gör det som kallas ”thailändsk pannkaka”. Det är supergod pannkaka av tunn tunn smet som de fyller med banan, choklad, socker och en massa onyttigheter. De skär upp den i små rutor som de lägger på ett typ läskpapper och sen får du en typ tandpetare att äta med. Gott och varmt som satan.


14. En “fruktshake” är din start på dagen alla varma dagar.
De isiga, frostiga och fruktiga och finns att köpa i princip överallt precis när du behöver den.
15. Inga skor inomhus
Man lämnar skorna utomhus, thats its.

16. Tempel verkar lika vanligt som parkeringsplatser.
.. .men mycket vackrare och de är överallt och alla har sin egen speciella stil.

17. Thailand är fantastiskt och deras invånare
De är de gulligaste, snällaste och artigaste gäng du någonsin kommer hitta. 

Tack för att vi utforska Er land och tillbringa mycket tid på plats

2 kommentarer:

  1. Känner igen mig i det mesta – efter bara tio år här …

    SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE