Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

HTMS Prasae Klaeng

Fartyg på land

Vill ni besöka ett fartyg som ligger på land, ska ni besöka HTMS Prasae Memorial som ligger i Klaeng. Vi var där och kikade och gick upp på fartyget.
Denna fregatt, från USA, byggdes 1943 och heter ursprungligen "USS Gallup". Efter andra världskriget såldes fartyget till den thailändska marinen under förutsättning att det skulle kunna användas för att hjälpa till i Koreakriget.  
År 2000 dockas den permanent i Paknam Prasae. Man får mer än gärna utforska båten och klättra upp på däck och titta in styrhytten. Det är gratis och har ingen entrékostnad. Du får inte gå in i själva fartyget men du får titta på allt som ligger på däck. Många av vapnen finns fortfarande på plats.
Källa: http://www.thailandfromabove.com/htms-prasae-memorial/I närheten finns ett mangroveskog med en promenad länga på ca 2,5 km och man kan gå ända ut till havet.

Mangroveskogen är planterat och började planteras för 9 år sedan. När vi var där gick vi aldrig hela vägen eftersom det regnade, men vi gick en liten bit. Klicka på länken så kommer ni till en sida som handlar om Mangroveskogen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE