Vårt hus ligger nära Suanson beach och här njuter vi av det genuina Thailand.

Swethaiparadise - Saker som behöver göras

Nu har varit hemma i Ban Phe ganska länge, sen 24 juni, förutom veckan i Vietnam och om 1,5 vecka ska vi åka tillbaka till Sverige. Usch, tiden går så himla fort.

Vi har varit iväg på flera utflykter och vi har fixat med huset då alltid finns något att fixa.

Nya vattenrör är installerade, ny vattenpump installerades igår, då den gamla rostat sönder i själva expansionskärlet, dvs den del av pumpen som har vatten i sig.Igår på förmiddagen läckte det inget från expansionskärlet, men när vi kom hem på eftermiddagen hade det börjat läcka. Vi fick hjälp av Stikkan som körde oss till Rayong och Thai Watsadu för att köpa ny pump. Sen installerade han den åt oss med lite hjälp av Joachim. Nu fungerar det klockrent och pumpen går som den ska, utan läckage.
Gamla pumpen, innan vi gjorde om terrassgolvet
Läckaget vi upptäckte igår
Nya pumpen på plats
Vi har fått en läcka i taknocken vid ena sovrummet, men det ska åtgärdas i veckan. Vi ska bara laga precis där läckan är. Det har ju regnat en hel del vissa dagar och då när det blåser tränger sig vattnet in mellan den ena nocken och pannorna. Lika bra att fixa så fort det går. Vi ser ju redan en stor fläck i taket och det har blivit en ny liten fläck sen vi kom, inget bra. Men det löser sig och blir bra till slut.

Vi har haft pestkontroll här två gånger sen vi kom och lagat en AC, motorn hade gått sönder, köpt och bytt ut alla slangar till rumpduschar och duschhandtag.


Vi har köpt en dammsugare, möblerat om i tv-hörnan. Köpt ny lampa att ha på en bänk. Vi har även rengjort filtren i alla AC och bytt ut lysrör i en taklampa i master bedroom och gjort rent i plafonderna.


Jag har köpt två krukor och planerat om vår Aloe Vera då den blivit så stor och sen hade en kruka spruckit, så det var bara att byta ut.

Ja som sagt, vi har gjort en hel del och jag är glad att vi har haft många veckor här, längtar tills vi kan flytta hit på heltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Statistik

Async

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.