Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Shopping Rayong

Rayong har stort utbud på shopping

Rayong är en riktigt stor stad och har man ingen egen bil kan det vara svårt att hitta och ta sig runt smidigt. Men eftersom Thailand är motorbikens land kan man med enkelhet ta moppetaxi dit man vill. Om man orkar, i värmen, kan man gå för då ser man mer och man kanske hittar någon liten butik som man normalt inte hade hittat annars.

Man kan ta en songtaew tur och retur från Ban Phe till Rayong. Rayongs bussterminal ser ni på kartan här. Jag hittade kartan på denna sida Soi DB


Rayong är som sagt större än man tror och det finns många butiker att välja mellan. Här är en lista på några butiker som har blandat utbud som man kan besöka, några av dem är enklast att besöka med bil.

Night Bazaar - Rayong öppet från kl 18,00 varje kväll. Ni kan läsa mer här

Bakom det stora Tescovaruhuset på Sukhumvit Road i Rayong breder den stora nattbazaren ut sig, med hundratals marknadsstånd innehållande ett stort utbud av kläder och rykande färsk mat i alla möjliga olika former. 
Då Rayong ännu inte har upptäckts av den stora massan av turister är de flesta av marknadens besökare thailändare från området, och som europeisk turist känner man sig nästan lite exotisk här och man möts av vänlig nyfikenhet. De flesta har dock fullt upp med att bestämma vilken av de väldoftande matvagnarna som de ska handla från. 
Det är nästan att man drar efter andan när man ser den stora marknaden breda ut sig när man gått runt hörnet på varuhuset. Om man inte visste att den låg där skulle läget göra att den vara ganska lätt att missa, trots sin storlek. Musik spelas från stånden som säljer CD-skivor i början av området, och den vänstra delen domineras sedan av otaliga marknadsstånd med kläder. 
Klänningar, linnen och shorts hänger på rad och det är intressant att se vad som erbjuds då turisternas köpkraft för en gång skull inte är i fokus. Andra delen av marknaden består av matvagnar, och det doftar gott av grillade kycklingspett och kryddiga wokrätter när man går genom de långa gångarna. 
Här kan man köpa både färsk och tillagad mat, och på flera ställen kan man få med sig maten i en liten frigolitlåda om man inte vill äta den på plats.

2 kommentarer:

 1. Den största och nyaste "butiken" i stan saknas
  Det är Central Mall som ligger ute på 36:an, tvärs över gatan från Big C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Tack för din kommentar. Men du menar Central Plaza? http://www.centralplaza.co.th/rayong/

   Radera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE