Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise Ban Phe - Klimatet

När är det bäst att resa till Thailand? Enligt min åsikt är det när som helst, spelar ingen roll om det är i december eller i juli.

Bilden nedan är tagen den 19 juli -2013 på kvällen.

De flesta turister åker till Thailand under vinterhalvåret då det är svalast i Thailand. Det är även lite torrare och inte fullt lika hett som det är under resten av året.

Klimatet i Thailand är tropiskt med ett monsun klimat med tre årstider. Den svala perioden är mellan november och februari, den varma perioden är mellan april och maj och den mest regnrika perioden, som varierar, beroende på vilken sida av landet man är i, brukar vara mellan juni och oktober.

I Thailand är det trots detta väldigt stabilt i både luft-och vattentemperatur året om. 

Dagstemperaturen brukar i snitt ligga på runt ca +30 grader och vattentemperaturen brukar ligga kring 26 grader, men oftast är det mycket varmare.

Runt december och januari brukar det vara lite kallare på nätterna, men brukar ligga på ungefär 23-25 grader.

Thailand består utav fyra stycken regioner ur ett klimatperspektiv: Vi har 
höglandet (i norr), det bördiga landet (centrala), det torra landet (nordöstra) och södra halvön.

I norra delen av Thailand, runt Chiang Mai, Chiang Rai, Mae Hong Sono och i nordöst kan det bli ganska kallt runt årsskiftet och temperaturen kan då ligga så lågt som +11 grader på natten, fast på dagarna ligger temperaturen kring +20 grader

Temperaturen i centrala Thailand är mestadels hög och ligger på ungefär +35 grader i april och runt +30 grader i december.

I Södra Thailand ungefär från Prachuap Khiri Khan till Malaysias gränser har man enbart två säsonger och det är regn och torka. Här är det är alltid varmt, luftfuktigheten är alltid hög och det regnar mer i söder än någon annanstans i Thailand. Regnet är som värst från mars till november och temperaturen ligger från +30 grader till +36 grader under dagen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE