Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Farliga djur i Thailand

King Kobra

Trots att Thailand är ett paradisland med vackert turkost hav, bländvita stränder, grönskande oas och en gemytlig charm, så finns det även farliga djur. Kunskap om dessa djur är inte fel att ha.

Ni kan läsa om dessa djur här även om jag har översatt en hel del.


Låt oss inse att det alltid finns baksida med allt och det är alltid en bra idé att vara förberedd på de dåliga saker som kan hända.


Djuren/insekterna som beskrivs nedan ska absolut bör inte avskräcka dig från att besöka Thailand. Solen, korallhav, spektakulära landskap och fantastisk mat kompenserar allt som denna eventuella lilla risken som finns att stöta på något otäckt.

Några farliga djur/insekter

Giftiga ormar 
Jätte tusenfotingar
Maneter 
Koraller
Myggor 
Skorpioner
Spindlar 
Myror 
Lejon fisk
Giftiga larver 
Hundar 
Apor 
leeches

Ormar

Om det finns gräs eller annat grönområde finns det så klart en chans att det finns ormar, även i stadens parker och tex hotellets trädgårdar.
Den goda nyheten är de oftast hasar sig bort om de ser dig komma.
Den dåliga nyheten kommer om du råkar trampa på en orm. Om du går på ett öppet gräsområde eller liknande, titta gärna vart du sätter dina fötter.


Spotta Kobran är kapabel till att spruta gift i en persons ögon från tre meter, så om du ser en kobra, håll avstånd. Att försöka döda en orm är väldigt farligt för en okunnig person. De riktigt farliga och giftiga ormarna är kobror och näsgropsormar (pit viper)

pit viper


Första hjälpen vid ormbett - Kolla även denna länk

Tvätta omedelbart (så fort som möjligt) såret med tvål och vatten, immobilisera det bitna området och håll såret lägre än hjärtat. Om du har ett sjukhus mer än en halvtimme bort ska bandage knytas en liten bit ovanför såret för att minska spridningen av giftet. Bandaget bör vara löst nog för att få under ett finger.


Jätte tusenfotingar - Giant Centipedes

Jätte tusenfotingar finns i hela Thailand, de finns i tätorter samt skogar och kan växa till storleken av en mans underarm. Liksom en hel del andra insekter i tropikerna, om det regnar kraftigt, kan jätte tusenfotingar vilja komma inomhus för att undvika drunkning. En sko eller väska är praktisk plats för jätte tusenfotingar för att gömma sig och om de blir överraskade kan det hända att det biter.

Deras bett är inte dödande, men man få en svår smärta under ca tre till fyra dagar som en spruta morfin endast kommer ta udden av.

Bitmärken från en jätte tusenfoting liknar bettet från en liten orm och om en tusenfoting biter dig kan det misstas för ett ormbett i mörker.

Den som blir biten av en jätte tusenfoting kräver stelkramp, smärtstillande och vila. I fall där allergisk reaktion uppstår kan man behöva någon slags andningshjälp.

De är stora nog att se i dagsljus, men för din egen skull, gå ej utan skor utomhus i mörker och för att vara på den säkra sidan, ha tofflor på dig inomhus om du inte kan tända lampor.

Läs mer på denna sida: Thailand Dangerous Animals och på Thailand Snakes
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE