Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise - Uppdrag Granskning.

Om 7 dagar åker Pirjo och Christer till vårt älskade hus. 
Ni kan tro att jag är avis, hade gärna åkt med, men jag/vi får snällt vänta.

Jo i onsdags var det Uppdrag Granskning om husägande i Thailand.

Innan vi köpte vårt underbara hus i Ban Phe hade vi tankarna på husköp i Phuket och området "Dream Village" som i själva verket faktiskt heter Phuket Village. Vi tittade på område 2 och 3 när vi var i Phuket 2009. 

Bildresultat för Uppdrag Granskning om husägande i Thailand
Bild från https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/20111109060045_huskopare_blasta_pa_drommen_om_paradiset_i_thailand


Först hade vi ett intresse av ett hus på 2:an och sen tittade vi även på ett hus som inte var klart i 3:an.

Visst gillade vi allt vi såg, men vi var ganska påverkade av att det just var i Thailand och i den underbara atmosfär som faktiskt är just i Thailand. 

När vi kom hem pratade vi massor om det, vi var eld och lågor tills den där magkänslan sa oss att vi INTE borde köpa något hus alls i Phuket Village.

Efter många om och men, började vi söka efter hus på östra sidan och då hamnade vi faktiskt på en hemsida om Sabai Village i Pattaya. Vi hittade även hus där som var väldigt intressanta men eftersom vi hade viss krav insåg vi att det området inte passade oss alls.

De krav vi hade var att det skulle vara nära till havet och restauranger och att det skulle finns pool i området och att man skulle ha gångavstånd till det vi ville ha nära.

Vi valde bort Sabai Village också. Jag har en väldigt stark intuition och något sa mig att vi gjorde 210% i bägge dessa val när vi INTE valde något av dem.

Min intuition säger mig att vi gjorde HELT rätt när vi köpte det hus vi har idag!

Vi har nu istället ett hus i Ban Phe.

När vi öppnade bankkonto, skaffade husförsäkring och allt annat som hör till fick visa upp alla papper vi hade och det verkade allt vara i sin ordning.

Fördelen med vårt område är att husen redan fanns på plats när vi köpte det.

Fördelen med Uppdrag Granskning är att man som köpare inte kommer vara fullt så naiva som andra kanske varit innan och ett tips - köp inte hus via Sverige i Thailand, åk ner, kolla upp saker och ting, kolla på Land Office att allt är som det ska och att marken inte är belånad osv, kolla att marken är avstyckad och undersök verkligen om du kommer att äga huset så att du inte arrenderar det!

Läs på denna sida:  Guide till husköp i Thailand

6 kommentarer:

 1. Tur att ni inte köpte hus på "fel" ställe med facit i hand! Vi är gudskelov trygga då vi vet att vi äger vårt hus samt har bestämmanderätt över marken det står på och det är vi givetvis extra glada för idag. Visst är det bra att Uppdrag Granskning finns så att folket får en tankeställare innan husköp etc. och inte är så naiva som många kan vara samt att det förhoppningsvis rensar bort alla oseriösa säljare etc.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att Ni och VI har samma upplägg på ägandeformen och jag antar att ni deklarerar varje år också?

  SvaraRadera
 3. Att vara på havet utan båt - är lika illa som ha ett hus, utan tomt! Att vara svensk - är nästan synonymt, med att vara naiv, korkad och förtidspensionär!

  Olle Nilsson

  SvaraRadera
 4. Man uppskattar vanligtvis inte försäkringar förrän man verkligen behöver dem, man kan få rabatt om man teckna försäkring online.

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE