Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Thaksin lovar att ena Thailand.

Igår höll Thaksin Shinawatra ett tal via Skype under ett seminarium som arrangerats av Pheu Thai.
Thaksin förklarade att han har en plan för hur Thailand ska kunna enas igen. Om Pheu Thai vinner valet kommer Thaksin se till att landet inte längre delas efter politiska färger.
Thaksin förklarade att han i nuläget inte ville gå in på hur det ska gå till eftersom den sittande regeringen alltid kopierar hans idéer, men strax innan valet kommer han att presentera sina planer. 
Ett av Thaksins tidigaste projekt var att införa fonder till stöd för Thailands fattiga byar. Nu har den sittande regeringen också infört sådana fonder, men Thaksin anser att stödet på en miljon baht per by är för litet. Det borde dubbleras. 
Thailand har drabbats av en ekonomisk inflation och de höga priserna slår hårt mot de fattigaste thailändarna. Thaksin menar att regeringen misslyckats att bromsa prisökningarna i Thailand. 
-  Regeringen förstår inte de fattigas lidande eftersom regeringens ledare aldrig själva haft ekonomiska svårigheter, påstod Thaksin på seminariet.
Thaksin anser att regeringen borde kalla de största handelsidkarna till möte för att diskutera prisutvecklingen för de fattiga medborgarnas skull. 
Källa: The Nation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE