Vårt hus ligger nära Suanson beach och här njuter vi av det genuina Thailand.

Hyra motobike i Pinery.

På Pinerys salesoffice kan man hyra motorbike, automatisk, för 250 bath/dygn. Obs! Viktigt att kolla innan man hyr:
 1. Kolla att allt fungerar som det ska när det gäller lampor, bromsar, fjädring, luft i däcken och bensin- och hastighetsmätare.
 2. Titta så att det finns en försäkringslapp inplastad på motorbike, antingen fram eller bak. Kan sitta fast vid registreringsskylten.
 3. Få kvitto på din betalning.
Ett litet tips på vägen bara.

OBS! 

Enligt Thailändsk lag skall föraren ha hjälm på huvudet och ett internationellt körkort. Böter för att inte ha hjälm på huvudet är 200 bath och för ett icke giltigt körkort 200 bath.
Uppdaterat efter information av Fredrik =)

4 kommentarer:

 1. 200 THB kostar det i böter om man saknar hjälm.
  Likaså 200THB om man saknar körkort.
  Svenskt körkort är inte gilltigt i Thailand.
  När man hyr moped i Pinery så kan man lätt tro att bensin mätaren är trasig, men av någon anledning är det alltid snustort i tanken när man hyr.

  SvaraRadera
 2. Tack för infon Fredrik, har uppdaterat.

  När det gäller bensinmätare kan den faktiskt vara trasig eftersom vi själva råkat ut för det, så det är ALLTID bra att kolla när det finns bensin i om den verkligen fungerar.
  /Stina

  SvaraRadera
 3. Det är ju tyvärr vanligt att den thailändska trafikpolisen bötfäller trafikanter och stoppar pengarna i egen ficka, men enligt den thailändska trafiklagstiftningen är det böter upp till 500 THB som gäller om man inte har hjälm när man kör MC. Om men dessutom har en passagerare som inte bär hjälm gäller att man blir bötfälld med upp till 1 000 THB ytterligare. Se nedanstående länk.

  Sen kan ju poliserna göra lite olika, de är ju väldigt egenmäktiga. Här på Phuket så är det t.ex. helt OK med endast svenskt B-körkort (d.v.s. körkort som gäller endast för personbil) även om man kör en MC. Jag har skaffat internationellt körkort men trots att jag blivit stoppad flera gånger har poliserna inte velat se något annat än mitt svenska körkort, trots att jag sagt att jag har ett internationellt körkort.

  http://www.phuketgazette.net/archives/articles/2010/article9036.html

  SvaraRadera
 4. Hej Christer. Ja tyvärr stoppar de säkert pengarna i egen ficka. Sen är nog böter och vissa "regler" olika beroende på avrt man bor.... Phuket är ju väldigt turistifierat medans Basn Phe är en liten stad men inte allt för många Faranger ;-)

  Tack för länken, jag ska kika, Stina

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Statistik

Async

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.