Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise - Apor och full storm på havet

Dags för uppdatering, händelserika dagar kan vi lova.


I onsdags åkte vi till aptemplet för att titta på aporna. Först körde vi lite fel, men ändå rätt och till slut så kom vi fram efter att en glad tjej visat oss vägen upp till templet. 

Lite spända var vi allt och när vi steg av sarengen kom det genast fram en apa. Sen gick bakom templet och tittade på utsikten, sen kollade vi lite mer och då såg vi en apa, Joachim la en banan på räcket, och sen la han ut fler bananer och då kom en hel skock med apor.

Suddig bild pga av nervosistet

Vi kikade en stund på dem sen gick vi tillbaka till sarengen, och åkte ner, stannade till en stund nedanför templet för att se om vi fick se fler apor, men endast en kom och hoppade på sarengen och började rota bland våra grejer. 

Vi sprang fram och Joachim försökte jaga bort honom men då visade han tänderna och verkade lite aggressiv och tänkte attackera oss, snacka om att vi alla blev rädda.


I torsdags var det dags för Ban Phe och styling, tjejerna gjorde slingor på IKON och Joachim fick sig en professionell rakning på Barber Room som låg i gamla Ban Phe, 50 bath för en rakning, billigt! Han fick 60 bath, liksom nästan gratis ju.

Sen när vi var klara i Ban Phe stannade vi till vid "Alphyddan" och åt den godaste mat vi någonsin ätit här i Ban Phe. Denna vackra valp fanns också där, kolla de blåa ögonen, underbart vackra.
På kvällen var det dags att förbereda vår speedboat tur som idag bar av till Turtle Island, Kho Talu och Kho Samed. 

Jag lovar att hade vi vetat vilken storm det skulle vara på havet idag hade vi ALDRIG gett oss ut, utan bytt dag. Ingen av oss har någonsin åkt på ett sånt här stormigt hav i speedboat. 

Vi trodde vår sista stund var kommen, lovar, det var lätt 3-5 meter höga vågor, om det ens räckte, fy fasen säger jag bara! Men vi överlevde som sagt ;-) Om vi bortser från att havet stormade så var själva öarna ok och det var skönt att bada och slappa lite. Här kommer lite fler bilder från dagen.

Nu måste jag lämna över internet till två internetsugna tjejer ;-)

Ps. alla kan kommentera, men kommentera som anonym, sen granskar jag era kommentarer innan ni kan se det ni skrivit.


Ha det! Ps. Imorgon ska vi tjejer åka och köpa växter till huset.

6 kommentarer:

 1. den där båtresan är jag inte avundsjuk på :D härligt att ni har det bra annars! =)

  SvaraRadera
 2. Apor är mycket lynniga och helt labila har otrolig respekt för dessa djur och tycker INTE om dem. Var försiktiga annars låter det som ni har det bra. Kram Susanna

  SvaraRadera
 3. Åh, vá spännande grejer ni gör. Vi får nog ha lite tips av er till nästa gång vi åker dit. Var öarna värda att besöka? Skulle man kunna snorkla där ute om det var bättre väder? Discot lät spännande också. Vi har lovat våra tjejer att åka på ett disco nästa gång. Vi får väl också be Morn om guidning så vi vet var vi ska. Hoppas ni får en fortsatt härlig semester. Vi följer er här hemifrån med avundsjuka.
  Kram Madde med familj.

  SvaraRadera
 4. Prussan: Nej du, det kan jag lova att du inte behövde vara, fy fasen.

  Susanna: Ja verkligen lynniga och vi har också respekt, de är fina, men jag vet inte heller om jag gillar dem längre ;-) Ja vi har det faktiskt mycket bra! Kram

  Madde: Ja visst kan ni få tips, no problem. ;-)Koh Talu är nog en snorkel ö, men även en sol och bad ö. Turtle Island är nog intressantare när det är säsong tror jag. Disco ska ni helt klart åka på, super kul!

  Kram kram

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE