Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Nu ska vi lära oss Thai - del 4.

Jo jag köpte ju en bok som heter Stora Svensk Thai Svenska vilken jag knappt har bläddrat i de senaste månaderna, fast det kanske beror på att all fritid har gått till att fixa och dona inför husförsäljningen här i Sverige och alla mina krämpor som orsakat trötthet och annat tjafs, oj nu lät jag som en gammal kärring ;-)

Nåja, tillbaka till Thaiboken och språket, boken ska hur som helst packas ner i handbagaget och det ska pluggas thai på planet och sen ska jag försöka ha den i väskan när vi är ute och rör på oss, kanske det är så att man kan förklara bättre om man har denna bok med sig som hjälp.

Det var som när jag köpte växter, första gången var jag där med vår vän Weena, men sen åkte jag och Joachim dit själva och tjejerna där kunde ingen engelska alls, men vi lyckades ändå förstå varandra genom att peka och visa och så.

Hur som helst.....vi kommer att åka till paradiset under naa fon (regnperioden) och stanna mellan _ka rak_ka-daa och sing haa (juli och augusti).

Som sagt, det är inte lätt....... men det gäller att öva, läsa och memorera...

Hen-gan_iik khrang khaa!

2 kommentarer:

  1. Visst är det kul att kunna lite thai, det har man alltid nytta av samt att man visar respekt för befolkningen att man är villig att tala deras språk så gott det går.

    SvaraRadera
  2. Halloj Annika:
    Ja precis och jag tror verkligen att de uppskattar om man kan lite och försöker.

    SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE