Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Stingers at Suan Son?

Igår chattade jag med thaivän som bor/jobbar i Ban Phe/Suan Son, och jag kom in på ämnet maneter. 

Jag frågade faktiskt om det fanns risk för Stingers i vatten vid vårt område under regnperioden, ja vi åker ju ner nu i sommar, och det kan vara bra att veta.

Fick till svar att det kunde finnas risk för det och att de ibland är dödligt giftiga, så det betyder att man ska vara extra försiktig med att bada i havet då. 

Vi har ju poolen som alternativ och det är tur!

Vår vän skrev även att trots risken för stingers så är det väldigt kul att bada när det regnar.

Jag fick också frågan om jag kände till någon godhjärtad man, en falang alltså ;-) men där kunde jag nog inte hjälpa till......för jag känner inte många män som är attraherade av en kille som konverterat till tjej ;-) (katoy)

8 kommentarer:

 1. Vi åker ju också till Thailand i sommar. Vet att någon har brännt sig av manet i vårt område i februari i år. Dock var dom inte farliga men det hade tydligen känts rejält. Tycker att det är obehagligt och tänker nog bad mer i poolen i sommar.

  SvaraRadera
 2. Man vet ju aldrig var de kan "dyka upp" och det är ju deras farvatten så det är väl egentligen bara tur att vi klarat oss hittills. Det gäller att se sig för men de giftigaste är ju så små att de inte ens syns, det är lite läskigt. Men det går ju inte heller att vara rädd för att något ska hända när man badar i det underbara varma havet. Att bada i poolen är ju visserligen befriat från farliga vattendjur men man kan ju halka och slå ihjäl sig eller skada sig i poolen också om olyckan är framme, hä, hä, hmmmm.

  SvaraRadera
 3. Håller med min goda vän Annika, den kloka. Hur många människor dör i världen p.g.a. maneter jämfört med hur många som dödas i biltrafiken? Människan är en konstig varelse, vi tvekar inte att sätta oss i bilen och åka iväg någonstans, trots att vi vet att många, många dödas där varje år (t.o.m. ett enormt antal varje dag, om man ser till hela världen) medan vi undviker andra aktiviteter som statistiskt sett är exremt sällsynta. Sedan är det naturligtvis obehagligt om det finns giftiga maneter i det område där man badar och naturligtvis ska man vara försiktig, men det gäller ju det mesta man tar sig för här i livet.

  SvaraRadera
 4. Birgith: När vi var på Phuket och speciellt på KataBeach, då var det något i vattnet som stack oss på kroppen. Dock inget livshotande, men ont gjorde det faktiskt.

  Annika och Christer:
  Jag håller med er båda faktiskt, havet är ju en stor passion och inte vill jag undvika det pga att man kanske kan bli bränd/dödad av en manet. Man kan bli påkörd när man går över gatan också. Det som är jobbigt bara med dessa maneter är ju som sagt att de är svåra att upptäcka.
  Nåja vi lever bara en gång, lika bra att vara på livet.

  Kram till er alla.

  SvaraRadera
 5. Om det sticks som om vattnet vore elektriskt är det små räkor som bits eller sticks. Det är inte farligt men obehagligt innan vi visste vad det var. Nu får de stickas bäst de vill.

  SvaraRadera
 6. Annika: Okej, där ser man, inget att vara rädd för alltså, fast det var vi inte heller....var bara obahagligt!
  Där emot fick våra vänners son manettrådar runt hela sin ena arm, men han blev bara lite svullen och röd som tur var.

  SvaraRadera
 7. En dag när vi var på stranden i HuaHin hade en kille simmat ryggsim rakt in i en stor manet och han skrek rätt ut av smärta. Han var svullen över hela ryggen och låg på mage på stranden medan några thailändare från en liten restaurang i närheten baddade honom med vätska (ev. vinäger) och några gröna klängväxter som växer på stranden. Den stackars killen var alldeles chockad.

  SvaraRadera
 8. Hej Annika. Ja usch, stackare, fy vad hemskt. Tur i oturen hade han iaf!

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE