Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Inga flyg till eller från Sverige i det närmsta!

Det är riktigt tråkigt det som har hänt med Island och vulkanutbrottet, ca 800 har fått evakueras och Islands mark kan bli förgiftad. Inte nog med det, detta utbrott kan väcka Katla, och det är inte bra!

Sen har vi då flyg till och från Sverige, inga plan får flyga över stora delar av norra europa. På LFV står följande:
Askmolnet: Fortsatta restriktioner i svenskt luftrum – ingen ljusning i sikte.
(uppdaterad kl 16.15, 16/4 2010) Luftrummet i Norrland är nu öppnat tillfälligt. Luftrummet från och med Umeå och söderut kommer att stängas igen successivt från kl 19.00.
I övriga delar kvarstår restriktionerna tills vidare. För närvarande ser LFV inga möjligheter att förändra de restriktioner som gäller. De preliminära prognoser som finns tyder på att läget kommer att vara oförändrat under helgen.
Det totala läget när det gäller askmolnet är fortfarande osäkert. Vulkanutbrottet på Island pågår fortfarande. En annan försvårande omständighet är att vulkanen ligger under en glaciär vilket innebär att dess stoft kan vara extra aggressivt.
LFVs arbete för att säkerställa flygsäkerheten bedrivs kontinuerligt och baseras på bedömningar som görs tillsammans med Eurocontrol CFMU (Central Flow Management Unit), Vulkanaskecentret i London, övriga nordeuropeiska flygtrafiktjänster, SMHI, regeringen samt övriga berörda intressenter.
Uppdaterad information kommer att publiceras löpande på lfv.se

3 kommentarer:

 1. En familj som lånar vårt hus, hann precis flyga i torsdags klockan 14.25 innan Kastrup stängde helt. Dem ska stanna i Thailand i tre veckor, 2 veckor i vårt hus!

  Tänk ALLA andra som inte kommer väg på sina välbehövliga resor och inte får tillbaka sina pengar, så dem kan boka ny resa och även nya semesterdagar behövs!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Det går knappat att föreställa sig vidden av det här... Alla människor som missar möten, konferenser, släktträffar, semestrar... Och människor som fastnar på olika håll och inte kommer hem, inte kommer till jobbet osv... Det är bara att inse att naturen är mäktig. Inte mycket vi kan göra när den sätter den sidan till...

  SvaraRadera
 3. Ingrid: Ja det är ju så tråkigt detta som händer, men naturen kan man inte råda över. Kram

  Freedom: Nej du har så rätt.

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE