Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Nästa resa är BOKAD!

Jag är lycklig! Vi har bokat nästa resa redan, det ska bli underbart och 21 långa dagar blir det.

Apropå Kubmaneter som är på tapeten, hittade den bild på Facebook och lånade den:Det känns ganska tryggt att inte behöva oroa sig helt och hållet för dessa
dödliga maneter.


Länk till information om giftiga maneter mm.
Enligt uppgift:

"Ett bra råd är att undvika att bada när högvattnet är på väg in. Annars gäller det vara uppmärksam på hur vattnet ser ut. Att bada med cyklop kan vara ett bra sätt att få syn på maneter i vattnet, säger Hans G Hansson.Om man blir bränd av en kubmanet rekommenderar Phukets marinbiologiska centrum att omgående skölja området med vinäger"

Vidare:
"Giftet kan orsaka brännskador. Det finns ett 40-tal arter av kubmaneter, som tillhör klassen Cubozoa. De har fått sitt namn av att kroppen, eller klockan, är mer eller mindre fyrkantig. Giftet sitter i små nässelceller i tentaklerna, och kan orsaka brännskador på huden och svår smärta. 

I svåra fall kan giftet även orsaka andnings- och hjärtstillestånd. Den giftigaste arten, Chironex fleckeri, kallas sea wasp eller havsgeting och finns i de flesta tropiska vatten. Vanligast förekommande är den i Australien, Filippinerna, Vietnam och Hawaii."
Att fundera över. "Är det inte det ena så är det andra." Exempelvis Box JellyFishTexter och bilder är lånade från nätet.

8 kommentarer:

 1. De där kubmaneterna verkar läskiga... Man skulle vilja veta hur vanliga de är egentligen och hur ofta det händer att människor skadas/dödas av dem... Är det vanligare än man tror eller är risken minimal...? Svårt att veta utifrån media...

  SvaraRadera
 2. Halloj!
  Vad härligt att ni redan har beställt resa.Då har du/ni det att se fram emot.
  Vilka åker då?När åker ni?Med vilket bolag?Kostar?
  Många frågor : ).
  Och snart åker din mamma med sambo.Vad kul för de att komma ner nu när ni
  har grejat och fixat, och renoveringen är klar.

  Kram kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Tack för inlägget om maneter. De är ju lite läskiga. Så kul att ni bokat resa igen. Vi har också boka nästa resa blir 8 juli - 24 juli. Men vi skall ju först avverka marsresan. Nu bara 18 dagar kvar. Fortsätt och skriv och lägg in bilder från er resa. Är jättekula att båda se läsa om den.

  SvaraRadera
 4. Hej Freedomtravel: Ja jag håller med, jag har en otrolig respekt för sånt och visst kollar man en extra gång i vattnet. Men enligt kartan som syns bättre om man klickar på den, så ska det inte vara lika stor risk vid östkusten i Thailand som på andra ställen. Har ingen aning, kanske det är så att om man är överkänslig mor mygg och getingstick kanske man är i större fara om man blir bränd, emn det är ju svårt att veta.

  Hej Åsa! Ja, det är underbart och faktiskt lite pirrigt! Det äör alltid mysigt att ha en resa att se fram emot. Vi åker med SAS och Thai i juli och kostar ca 7200kr/pers, hittade inte billigare tyvärr. Men sen är vi borta i 21 dagar också - härligt!
  Mamma och hennes man åker snart ja, härligt för dem att kunna njuta riktigt denna gången. Kram

  Birgith, hej! Varsågoda! Ja de är lite läskiga som sagt. Okej, då åker vi nästan samtidigt fast är på varsin sida, för vi åker 13 juli och hem den 2 aug.
  Japp mer kommer ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Fina bilder och jag förstår att ni är nöjda med er resa och ert fina hem. Kul ett ni redan bokat en ny resa då har ni något extra att se fram emot. För oss är det bara en knapp månad kvar till vår resa. Sedan bär det av igen i slutet på september......

  SvaraRadera
 6. Hej Annika:
  Tackar, jag vi är ju det ;-)
  Ja det är alltid skönt att ha något att se fram emot. Åh härrligt och sen när ni kommer hem har ni en ny resa att se fram emot.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hmm, juli är väl regnperiod...hur är vädret då? Misstänker att det är bättre än vid svensk regnperiod...

  SvaraRadera
 8. Mamma och jag var ju i , BanPhe förraåret i juli, men bara i 7 dagar, men det var lite regn en stund om dagen, blåste lite mer än vanligt, men solen tittade fram varje dag och det var fuktigt och väldigt varmt. Fördelen med Östra sidan är att man kan åka dit året om.

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE