Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise- Hus letar resa Del 3

Mäklaren Anders och hans fru hämtade oss vid hotellet vid avtalad tid och sen hade vi ca 5 olika hus/radhus att titta på.

Innan vi åkte till Thailand hade vi kikat på massor av objekt, det riktigt snurrade i skallen, men vi hade ett speciellt hus i sikte redan innan vi kom ner och redan på bild kändes det huset rätt, men givetvis ville vi titta på annat också. Det är ju alltid bra att ha olika alternativ att jämföra mellan. Våra krav på ett semesterparadis var följande:
 • Pool i området, och som max 500-700 m till havet.
 • Helst både ock.
 • 3st sovrum
 • 2 badrum
 • Blandområde
 • Gärna kök
 • Max 20 mil från flygplatsen.
 • Maxpris 2 000 000 Bath
 • Gärna AC installerat i det priset
Det första huset vi tittade på var i Pattaya, eller utanför själva centrum, har för mig det heter Bangla Mung eller nåt, området var si så där.

Nackdelarna var att det inte fanns någon pool i närheten och det var långt till havet. Det positiva var en hörn del, det såg helt okej ut på utsidan, men när vi kom in kändes det litet och väldigt fuktigt, sen hade det bara 2 st sovrum. 


Det var ett typiskt Thaikök som normalt var på utsidan av huset, men de hade byggt in det, vilket var bra, men skåpluckorna hängde på halvt svaj och det låg en kackerlacka i diskhon.Tack, men nej tack.

Sen åkte vi vidare till ett annat område, fick bilder av mamma :), det var finare och mer öppet, kändes inte så hoptryckt. Det var också ett radhusområde, skillnaden med dessa hus var att det var två våningar, men det fanns faktiskt några hörnhus till salu, men tyvärr samma här, alldeles för nära Pattaya/Jomtien och ingen pool i närheten och inte nära havet.
Tack, men nej tack.

Vi tackade Anders för visningen och bestämde en ny träff dagen efter, och turen skulle gå till Ban Chang och Ban Phe. Helt ärligt var vi mest nyfikna på huset i Ban Phe och hade nästan redan bestämt oss, trots att vi inte sett det live.

Dagen efter fick vi åka med till ett nybygge innan vi skulle vidare till våra objekt. Här är en bild: Dessa kostar ca 3 500 000 Bath, och består av ett sovrum, badrum, kök och vardagsrum. I den lilla smutt som ni ser framför huset till vänster, där kan en minipool placeras. De var väldigt fina, men tyvärr för små och dyra.
Ban Chang Lom Taley Payoon beach Dessa hus var väldigt fina, tyvärr fanns det inga AC och inget kök, men allt var nytt. Kök är förvisso ingen standard i Thailand. Men det fanns ingen pool och det var ca 1000 m till havet och med den värme som är i Thailand vill man kunna ta sig ett dopp utan att behöva anstränga sig speciellt mycket.
Detta område stod högst i kurs hittills av de hus vi sett.

Anders visade oss runt på lite olika platser innan vi åkte vidare till Ban Phe och Suan Son Pinery.

Här går vägen utanför området där vårt hus ligger, fast huset var ju inte vårt än :-) Så här ser det ut när man ska in i området.

Här är ett av husen som är av modell större och fristående, jag tror att det är en thaifamilj som bor här.

I området finns det ca 150 st hus/parhus och av dessa 150 är det nog ca 15 svenska familjer som köpt hus. Detta är inget svenskområde, vilket vi gillar, vi vill ha det så, för då är det folk där året om hela tiden. Här vår stora gemensamma pool.

Å här är vårt drömhus! När vi kom fram och såg omgivningarna, alla andra husen runt omkring och allt annat vi sett på vägen så visste vi att vi hittat drömhuset! Här ville vi bo!

Det bästa med Ban Phe är att vi har väldigt nära till Paradisön Koh Samed, vi har bara 8 mil till Pattaya och ca 20 mil till flygplatsen. Utanför området finns det massor med seafood restauranger och havet ligger bara 300 m från vårt hus. Det är bara 3-4 km in till den genuina fiskebyn Ban Phe och därifrån går båtar ut till Koh Samed och det kostar ca 20-50 bath per person, beroende på vilke båt man åker med.

Jaja, hur som, Vi berättade för Anders att vi nästan hade bestämt oss, men ville ringa våra gubbar och kolla av läget innan vi bestämde oss helt. Vi åkte tillbaka till hotellet med Anders och sen tog det ett par timmar innan vi ringde honom igen och berättade att VI KÖPER HUSET! ;-)

Vi betalar en årlig områdeskostnad för sophämtning, vakt, och övrig skötsel och vi betalade knappt 10000 bath för 1½ år. Vi har själva öppnat ett konto för el och vatten, där pengar dras automatiskt efter förbrukning. 

Vi är nöjda till 100% och så här såg det ut den 22 dec. När vi kommer ner den 28 jan 2010 ska alla renoveringar vara klara och då jäklar ska ni få se bilder.

Alla bilder tillhör http://www.swethaiparadise.se/
Tack för att Ni orkar läsa.

7 kommentarer:

 1. Hej! Du glömde skriva att vi har teckat försäkring till huset som gäller både inbrott, brand, storm mm. mamma

  SvaraRadera
 2. Spännande och modigt att köpa hus. Jag som gillar detaljer tycker att träfönstren ser väldigt söta ut som ett litet pepparkakshus. Extraförsäkringar låter bra liknande storm!

  Lycka till när ni åker ner/S

  SvaraRadera
 3. Det måste ha varit en jättespännande resa. Och så roligt att ni fann det ni letade efter. Huset ser jättetrevligt ut och jag förstår att ni är förväntansfulla inför nästa resa. Att se förvandlingen och att återse huset igen måste vara kul. Förstår jag rätt så blir det första gången ni bor i huset.
  Ser framemot att se fler bilder från både hus och området. Du har en jättefin hemsida. Tyvärr har jag ingen men måste väl försöka få igång en.

  SvaraRadera
 4. Är det ingen som berättat att det är olagligt med ett företag som äger marken? Hoppas det går bra för er i alla fall :) Thomas G

  SvaraRadera
 5. Va´kul att läsa din berättelse! Du är duktig på att uttrycka dig!
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 6. Gott Nytt År till Dig och Din familj!
  Irene

  SvaraRadera
 7. Hej Mor! Ja det glömde jag! ;-) Kram

  Tack Susanna!
  Du har rätt, visst ser det ut som ett litet pepparkakshus ;-)
  Tack tack! Kra

  Hej Birgith! Ja det var det, och en intensiv sådan också ;-)
  Ja det ska verkligen bli kul coh spännande. Ja för mig och min sambo blir det första gången, men min mor och hennes man, samt min dotter har redan varit nere en gång mellan den 18okt-31okt.
  Tack så mycket för att du gillar sidan!
  Kram Stina

  Hej Thomas G! ;-) Tack för lyckönskningarna!

  Rakel, vad gullig du är, TACK! Kul att du orkade läsa.
  Gott Nytt År till ER med!

  Tack detsamma Irene! Gott nytt år!
  Kram kram från Stina och de andra i swetthai!

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE