Vårt hus ligger nära Suanson beach och här njuter vi av det genuina Thailand.

Saxat från Bangkok Post."Svininfluensanytt"

Den andra omgången av A (H1N1) svin influensaepidemi har börjat, folkhälso minister Witthaya Kaewparadai skrev på torsdagen.

Han sa att vissa provinser redan hade stött på den andra vågen av svininfluensa, 30 procent av 200 elever testades i nordöstra provinsen Nakhon Ratchasima och de har fått diagnosen att de är smittade med viruset.
Folkhälsoministeriet har lanserat en ny kampanj, Fyra upphöjt till fyra (förklaring kommer längre ner), för att bekämpa utbrott av viruset, eftersom det kan spridas snabbt.
Hälsoorganisationer i alla län, kommer att införa åtgärder för att begränsa spridningen av sjukdomen under de fyra månader från november till februari, sade ministern.
Studenter, personer i arbetsför ålder, äldre och personer med kroniska sjukdomar blir mer övervakade. Ministeriet kommer att främja fyra verksamheter för att eliminera bakterier och fyra åtgärder kommer att verkställas på ledningsnivå.
Folk borde sköta sin hälsa och följa de råd som ges av hälso-tjänstemän, sade han.
"Regeringen överväger att köpa 800.000 flera doser av H1N1 vaccinet och har redan köpt två miljoner doser från Frankrike. Ytterligare leveranser av vaccin skulle delas ut till privata sjukhus och där människor kunde köpa det"
I den första omgången av utbrottet, smittades uppskattningsvis 8,4 miljoner thailändare  av (H1N1), 20 procent av dem levde i Bangkok.

På onsdagen bekräftade ministeriet ytterligare ett dödsfall, vilket innebär att landets totala dödssiffran från epidemin är 185.
 
Här kan ni läsa allt på engelska
 
/Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Statistik

Async

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.