Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise - Hoppa över båtar

Då var det måndag och semesterfolket har faktiskt bara 4 dagar kvar att avnjuta innan det är dags att åka hem till kalla och gråa Sverige.Idag har de varit i Pattaya och hämtat alla viktiga papper som vi behöver för det ena och det andra. Shopping hade de hunnit med också, tror min mor hittade två T-shirtar till Jimmy och Johanna hittade sig en Adidas väska (ni vet, tonåringar och deras märken).

När mamma och jag var i Pattaya fick vi kontakt med en kanonbra kille som har ett taxiföretag, han har bra bilar, kör mycket bra och han har även bra priser, i alla fall enligt oss.

För idag när de åkte till Pattaya tur och retur betalade de 1800 bath (ca 15-17 mil), då väntande även chauffören på dem när de shoppade.


Igår var de på Koh Samet som jag berättade och de tog en båt från Ban Phe såklart, på båten var det mest Thailändare och när de väl kom fram till Koh Samet fick de hoppa över andra båtar för att komma i land, sen fick de gå en bra bit för att komma till stranden.
Jag frågade dem vilken strand de hade varit på - med det visste de inte, mer än att det var massor med människor där ;-) 50 bath per person kostade att åka till Koh Samet. Båten avgick en gång per timme. Fast jag tror att de var på Hat Sai Kaew.........

På torsdag ska de hämta Johannas glasögon och de ska även till Kim Beach, om jag fattat det hela rätt, och träffa lite härliga människor ;-)

//Stina
Skrev jag att det är VARMT, HETT, KLARBLÅ HIMMEL och SOOOOOOOOOOOL?

5 kommentarer:

 1. Härligt, härlig fast trist att de nu har så få dagar kvar.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det låter "gött".Synd bara att det underbara alltid tar slut så fort.
  Det är väl därför själva förberedelserna och tiden innan är så härlig också.
  Koh Samet är väl en national park,
  så som turist betalar man en peng för att komma in (har jag för mig)Kan vara rätt mycket folk, lite rörigt, man får verkligen leta för att hitta en lugnare plats, om man önskar det.
  Jag gillar ju verkligen Thailand, men jag tycker ändå att många platser är lika dana, så det har inte så jätte stor betydelse var man är.Visst finns det ju de som är finare och fulare, men ändå.
  Så när någon som inte har varit där tidigare frågar vart som är bäst, brukar jag säga, åk dit du/ni känner, gå på magkänslan.

  Kramar Åsa.

  SvaraRadera
 3. Så sant Rakel, så sant!

  När det gäller Koh Samet så stämmer det, det är en nationalpark. Det finns många fina stränder och den som jag tror att de var på var nog den populäraste.

  Magkänslan är bra, den litar jag "alltid" på för det är sallan det är fel.

  Kram Stina

  SvaraRadera
 4. Kho Samet har förändrats otroligt mycket de senast åren, tycker jag. Första gången vi var där var vi lyriska men de två senaste gångerna var en besvikelse - jämfört med tidigare, alltså. Nu ska vi åka dit på någon dagstur, tänker vi oss.
  Även Kho Maak står på önskelistan fast det måste isåfall bli med någon/några övernattningar.

  Få se vad det blir!

  Kram

  SvaraRadera
 5. jag har aldrig varit på Koh Samet än, men snart så!

  När det gäller Koh maak är det inget jag känner igen, men däremot vill jag besöka Koh Talu och Koh Chang ;-)

  Kram på dig oh tack för dina flitiga besök ;-) Uppskattas
  //Stina

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE