Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise - Fördomsfulla?

Ibland när jag diskuterar med andra om just Thailand får jag en känsla om att många är väldigt fördomsfulla när det gäller just Thailändare och hus.

Ta det här med att renovera och bygga osv., jag får uppfattningen om att många har dåliga erfarenheter av just renoveringar och bygga nytt. Sen finns det faktiskt de som är mycket nöjda och har haft de bästa.

Vi vet alla att Thailändarna tänker annorlunda och deras kultur är annorlunda, vi vet också att pengar spelar en stor roll – men för vem spelar pengar inte en stor roll?

Att direkt utgå ifrån att allt skulle bli pannkaka eller att man ska bli missnöjd med det jobb man beställt tycker jag ändå är att ta i.

Visst måste man hålla koll och checka av att allt blir som man hade beställt, man måste också vara vänlig men bestämd.

Jag tycker i alla fall inte att man ska ta ut en olycka i förskott även om man ska ha åtanke att det faktiskt kan bli fel – det handlar ju ändå om att man inte är på plats hela tiden – och det bästa är att ha tät kontakt hela tiden.

Om man nu vill vara säkrare på att allt blir som man beställt är det lika bra att anlita någon som har bra rekommendationer och där man också har sett jobb som de redan gjort, på så sätt får man ju en viss inblick i hur de arbetar och vad det är för kvalité.

Vi svenskar är alldeles för fördomsfulla och jag tycker personligen att vi inte ska "gnälla" så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE