Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise - Kärleken till Thailand

År 2006 och det var en jobbig tid, min mormor dog det året och det tog hårdare än jag väntat, kanske det spelade in att det var andra orsaker som påverkade också, vad vet jag?

Nåja nog om det
, någon månad efter att vi varit på begravning i Finland, bestämde min mamma och hennes man att de skulle boka en resa till Thailand i mars 07 och frågade mig om jag och mina barn ville hänga på.


Mitt spontana svar var att det kommer aldrig gå, det blir för dyrt för mig. Sen funderade jag, räknade och pratade med barnen. 

Medan jag gjorde detta ringde min mamma igen och kom med ett glädjande besked, de skulle bjuda oss på resan, inte fullt hela men nästan. TACK!

Sagt och gjort - tiden gick och det blev dags att åka till Phuket. (länk till ett inlägg om resan)

När vi äntligen
kom fram och landade var förväntningarna stora, vi visste att det skulle vara varmt, men den värmen som slog emot oss var enorm, inget vi kunde föreställa oss.


Jag tror att vi hade varit där i två dagar bara och redan då kände jag att hit måste jag igen! Tonåringarna blev också frälsta, likaså min mor och hennes man.

För att göra en lång historia kort, jag bestämde redan då att jag i framtiden skulle skaffa mig en bostad i Thailand och först var det faktiskt Phuket som hägrade.

I december 2007 träffade
jag min nuvarande sambo och redan i jan 2008 bestämde vi att vi skulle åka till Thailand tillsammans alla fyra, jag, sambon och mina barn.


Sagt och gjort, vi bokade en resa till Phuket som skulle ske i mars 2009 :-)
Under hela tiden som vi väntade på att det skulle bli dags att åka började jag titta på objekt som var tillsalu i Phuket, skaffad lite kontakter osv.

När det var ca 1 månad kvar hade vi bestämt att vi skulle titta på ett området i Phuket, min sambo var inte alls lika inställd på att köpa hus som jag, men sen hade han aldrig varit i Thailand innan heller.

Vi åkte till Thailand, vi njöt av vår semester tillsammans, sambon blev lika frälst som oss andra och vi tittade på hus, vi ringde min mor och frågade om de ville vara med på ett husköp. De var lite tveksamma till det i början.

När vi kom hem hade vi tagit en massa bilder på området vi tittat på, skaffat ritningar och en massa annat och vi bestämde oss för ett hus i området. Vi började planera osv.

Tyvärr eller tur i oturen blev det för struligt med detta hus, så vi bestämde oss för att strunta i det och leta på annat håll.

Det är nu vi kommer till den östra sidan som vi aldrig varit på innan. Jag är medlem på ett forum som heter Reseguiden och där jag har skapat kontakter mm, genom dessa kontakter fick vi tips och råd, vi såg massa bilder osv.

Vi började
söka på nätet först utanför Pattaya, sen Ban Chang och Bang Sare, sen ner mot Rayong och Ban Phe. Vi hittade några hus som var väldigt intressanta i olika prisklasser och vi bestämde oss för att åka ner och titta på plats.


Jag och mor åkte ner själva under perioden 13 juli - 21 juli.

När det gäller Ban Phe och vårt drömhus såg vi detta på nätet och redan då kände iaf jag att det huset ÄR RÄTT.

Givetvis tittade vi
på flera hus innan vi tittade på drömhuset - men vi bestämde oss i stort sett direkt! Vilket vi gjorde rätt i och det är vi väldigt glada över!

8 kommentarer:

 1. Hej Smilla,
  Du skriver då härligt och smittande, och tack för dina tips i den inlagda länken.

  Mvh
  SofieJa från Reseguiden

  SvaraRadera
 2. SofieJa: Välkommen, kul att du kikade in. Tack för komplimangen om mitt skrivande och bra att länken kom till nytta!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så härligt för er!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Hej Rakel.

  Tackar och ja det är kanonhärligt!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Måste lägga ett inlägg till för detta låter helt och hållet som vår historia fast vi landade på Koh Lanta 2006. Där skulle vi bygga vårt drömhus...som inte blev av. Som tur är!

  Madde

  SvaraRadera
 6. Hej igen.

  Du ser, verkligen på samma sätt.
  Jag är också glad över att vi ångrade oss när det gäller Phuket.

  Kram igen.

  SvaraRadera
 7. Anders Lundahlmaj 03, 2015

  Ni hade nog en bra mäklare tror jag ;-)

  SvaraRadera

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE