Inspiration och information om Ban Phe, Rayong i Thailand och andra resor i världen.

Swethaiparadise - Vår första resa till Phuket

(skrivet 08-02-27)

Min första resa till Thailand/Phuket/Patong var i mars 2007, vi stannade där i två veckor. Det jag kan säga rätt av är att det verkligen är den bästa resan jag någonsin gjort och jag är frälst på alla sätt.


Jag vill skaffa mig ett hus där i framtiden som jag kan bo i 6 mån om året. Det är hög luft fuktighet och ni behöver INTE ha med er ett enda plagg som är ”varmt” för det blir ALDRIG kallt i Thailand och den värme och fuktighet som möter en när man kommer ut är ganska chockerande första gången….men ack så skönt.


Jo då ska jag ge er lite tips, just det, ha alltid med er eget toapapper :-)


Shopping: Handla inte en massa innan ni fått färg, för de ser direkt om ni är ”nya” turister och då blir det oftast ”dyrare”. Om ni hittar nåt som ni verkligen vill köpa, ska ni inte ge er när det gäller priset. Låt säga att du hittar tex en BILLABONG t-shirt som du vill köpa, försäljaren säger att han vill ha 450 Bath (ca 90kr) för den, ni ler och säger nej nej, du vill bara ge 150 Bath (ca 30kr). Han kommer att gå ner lite i pris men inte tillräckligt – ni håller fast vid ert pris och ni ska inte ge er förrän ni fått den till det priset.


Börja dock aldrig pruta på nåt som du inte är villig att köp, visst, får du inte det pris du vill ha så ler du och går där ifrån. Min dotter köpte t.ex. ett par äkta Converse i en affär för 800 Bath (ca 160 kr) och det ÄR billigt, för i Sverige tror jag att de kostar ca 700 kr. Min son köpte en skräddarsydd kavaj i Kashmir Ull i mycket bra kvalité för 2000 Bath (ca 400 kr).


Mat: Man kan äta en riktigt god middag (typ kyckling m grönsaker och ris/pommes) och beställa i en flaska vatten och öl för ca 20-30 kr/pers.

Annars kan man köpa frukt (melon) eller grillspett från moppestånd och då kostar det nästan gratis :-)

Jag och dottern köpte en jättestor bit vattenmelon från ett moppestånd och han som sålde detta skar upp den och la den i en påse och så fick man en ätsticka till. Det kostade 8 Bath (ca 1,60 kr) En STOR frukttallrik på stranden kostade oftast mellan 60-80 Bath (ca 12-16 kr) och då fick man melon, annans, banan, papaya, mango mm. Super gott!


Transport: Vi åkte longtailbåt från Patong Beach till Freedom Beach och vi var 10 personer, vi förhandlade fram ett pris på 5500 Bath (ca 1100 kr) för oss alla tur/retur, alltså 110 kr/pers, vet dock inte om det var så billigt!

Vi var på Freedom Beach mellan kl. 11.00 – 15.00. Jag tror säkert att man kan få det ännu billigare om man har orken att pruta.

Vi bestämde oss för en tur in till Phuket Town en kväll och då tog vi en Tuk-Tuk utanför vårt hotell, han körde oss tur/retur för 900 Bath (ca 180 kr), alltså 36 kr/Pers, jag tror att det är ca 4 mil fram och tillbaka. Väl framme bestämde vi en tid som han skulle hämta upp oss igen och under tiden som vi var inne i city så väntade han där. Det kallas service det!


Stränder:(ta alltid med dig eget toapapper):


Leam Sing Beach, en mindre strand som ligger lite avsides, man får gå en bit för att komma dit, det finns en toalett, men det är bara ett hål rätt ner i marken i det lilla bås som finns där. Det är en lugn strand och inte mycket folk, inte heller en massa strandförsäljare, vad vi kunde se var det bara en äldre kvinna. Det finns en liten eklare restaurang där.


Freedom Beach, dit kommer man bara med longtail båt, gudomligt vacker strand, det finns två mycket enkla toaletter, men riktiga och en liten restaurang. Det finns även ett utsiktstorn uppe på berget dit man kan gå.


Coral Island/Banana Beach, dit åkte vi med speedboat från Chalong Bay. Det är underbart snorkelvatten och sen kan man se färggranna fåglar om man har tur. Jag lärde mig att snorkla där! Om man står i vattnet och kastar ut brödbitar kommer det massor med fiskar och nästan äter ur händerna. Min son fick fisk i badshortsen, inte så roliga kanske ;-)


Nai Harn Beach ligger långt ner på Phukets udde och där kan man bada om man gillar STORA och höga vågor. Det är inte så mycket turister som bor där och jag tycker det är en mycket vacker omgivning där. Det ska finnas ett utsiktsberg som man kan gå upp på och se alla vackra vyer. Det finns även två små turistshoppar och en enkel restaurang med mycket bra mat. Man kan köpa dryck, glass och frukttallrikar på stranden. Däremot är inte toan nåt att rekommendera som ligger bakom restaurangen, men måste man så måste man´, hur äckligt det än är.


Kata Noi (Noi betyder liten) Beach är också en av de bättre och lugnare stränderna, jag fullkomligt älskar den stranden.


Massage: Massage ska man unna sig varje dag om man vill och en enkel olje/Thaimassage kostar 300 Bath (ca 60 kr) för en timme. Det är underbart skönt, men kan också göra lite ont om man är känslig. Det finns massor med olika varianter att välja mellan.


Manikyr/Pedikyr: Att rekommendera, tyvärr gjorde jag varken eller, men jag vet andra som varit MYCKET nöjda efteråt och det kostar inte alls mycket.


Ja detta är lite av mina tips som första gångs resenär till just Phuket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen.

Skriva gärna en kommentar när du ändå är inne och läser.
I listan kommentera som väljer ni profilen namn/webbadress alternativt anonym då kan alla kommentera.
Tack för din kommentar,

Skapad av Stina Ferm för Swethaiparadise. Använder Blogger.

FOLLOW ME @SWETHAIPARADISE